Powered by Edgy Facts - Widget

24 august 2012

Rulouri de dovlecei cu branza si pui

O reteta simpla si usoara, de vara cu dovlecel - doar nu se putea sa-l fi abandonat asa repede - si cu crema delicioasa de branza cu piept de pui. Foarte repede se face, e potrivita pentru zilele aglomerate, sau cand nu aveti chef de gatit dar ultima parte departe de mine de-a o crede :P


Ingrediente
2 dovlecei mici
200 gr branza de vaci
100 gr telemea
2 linnguri smantana
1 ardei gras rosu
100 gr cascaval
100 gr piept de pui
sare, piper


Dovleceii ii spalam si-i oparim timp de 10 minute in apa clocotita cu sare, timp suficient pentru a se inmuia.
Ii scoatem din apa, lasam la racit apoi ii taiem pe lungime in felii potrivti de subtiri.

Trecem repede la umplutura. Branza de vaci o sfarmam cu furculita, impreuna cu telemeaua. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust si pieptul de pui taiat marunt. Eu am folosit piept de pui fiert ramas de la supica, dar puteti folosi orice fel de carne aveti, insa ar fi bine sa fie gatita putin inaite.

Ardeiul il taiem cubulete, il adaugam in crema de branza, dar pastram cateva bucati pentru ornat.
Punem cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de dovlecel, rulam strans si fixam cu o scobitoare.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei, asezam rulourile, presaram cascaval ras deasupra, si punem cate o bucata de ardei in varful fiecarui rulou.


Dam vasul la cuptor timp de 30 de minute la temperatura medie. Servim cald cu pofta, cu smantana, sau chiar si asa merge de minune!

Ce scurta am fost, dar asa se face cand nu am prea mult timp de vorbe :P Sper sa va placa reteta mea, si sa aveti pofta!!


Sursa de inspiratie: revista Click pofta buna!

10 comentarii:

  1. Imi place tare mult przentarea!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. ce mancare colorata si gustoasa!! cum sa nu mananci asa ceva, eu as rade tot din farfurie :))

    RăspundeţiȘtergere
  3. Mihalea, da, e fost o reteta usoara! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  4. Corina :)) esti mortala, si noi am savurat cu placere!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Apetisant rau de tot.E o idee super pt. un aperitiv rapid si nepretentios.

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More