Powered by Edgy Facts - Widget

16 septembrie 2012

Rulada de cascaval

Am lipsit o perioada bunicica de aici, dar toata 'vina' se datoreaza escapadei pe care am facut-o in Grecia la frumoasa mare Egee. Si cand spun frumoasa nu glumesc, pentru ca mereu ma fascineaza limpezimea ei si culoarea de smarald. Am avut o vacanta frumoasa si relaxanta, dar odata ajunsa acasa am simtit o dorinta nimicitoare :P de a ma apropia de bucatarie. Si iata ce am pregatit: o bunatate de rulada de cascaval, cum nu se mananca decat acasa!


Ingrediente
100 gr unt
3 linguri pline cu varf de faina
500 ml lapte
5 oua
1 lingurita sare
350 gr cascaval


Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.

Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Treptat adaugam laptele amestecand continuu si lasam pe foc pana ce compozitia se ingroasa, avand consistenta unei smantani. Luam cratita de pe foc si adaugam o lingurita de sare.

Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam pe rand in compozitia cu lapte, mixand bine dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, in compozitia cu galbenusuri.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 28/40 tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem tava cu grija din cuptor si o lasam doua minute sa se odihneasca, apoi o acoperim cu hartie de copt si intoarcem tava cu fundul in sus printr-o miscare ferma. Rulam blatul ajutandu-ne de hartia de la baza si-l lasam la racit.


Pentru umplutura eu am folosit cascaval simplu combinat cu afumat, dar cred ca se pot face orice combinatii de branzeturi, inclusiv cu carne si legume. Asadar am dat cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, am desfacut rulada, am pus umplutura si am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se inchega umplutura.

Servim cu mare pofta ca aperitiv sau la micul dejun langa o cana mare de lapte (asta e pentru copii asa ca mine :P) sau o cana cu cafea petru cine prefera varianta asta.

Pofta buna!


39 de comentarii:

  1. Nemaipomenit de buna si aratoasa rulada.Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte apetisanta!Salvat la aperitive!Pup.O zi faina

    RăspundeţiȘtergere
  3. o rulada care merge papata la orice ora din zi!!:)

    RăspundeţiȘtergere
  4. Cu siguranta delicioasa,arata si foarte bine!Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  5. Mmmmm, delicioasa!! Arata super bine!!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cand am citit titlul am crezut ca este rulada din cascaval oparit dar asta este inedita!:)

    O saptamana usoara!

    RăspundeţiȘtergere
  7. E beton reteta...si ce practica e!!!
    Sa-ti fie memorabila vacanta!
    Welcome back:-)
    Zi faina sa ai.
    Te pup:-)

    RăspundeţiȘtergere
  8. Ce bine arata! Un aperitiv perfect pentru orice ocazie!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa. Sper ca ti-au ramas amintiri frumoase. Cat despre rulada, ti-a reusit de minune. Arata foarte bine. Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Un aperitiv tare bun. O saptamana frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Imi palce mult rulada ta. Si mama mea obisnuia sa o faca cand eram mai mica. Pupici multi.

    RăspundeţiȘtergere
  12. Apetisanta si delicioasa rulada:)! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  13. Bine ai revenit din concediu!! O feliuta este a mea, nu?!
    O saptamana faina, fata frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Ce dor mi-a fost de tine! Ma bucur ca ai fost pe meleaguri grecesti, superb!
    Despre rulada, senzationala si frumoasa tare! O idee ingenioasa care cu siguranta este pe placul tuturor!
    Te imbratisez cu drag si ma bucur ca ai revenit!

    RăspundeţiȘtergere
  15. arata tare delicios!
    am pus-o pe listuta pentru urmatorul mic dejun!

    Ma bucur pentru vacanta minunata pe care ai avut-o.
    Si eu iubesc Grecia si marea Egee cu toti porii fiintei mele!!!!
    Cred ca am trait pe acolo intr-o alta viata :))
    Puup

    RăspundeţiȘtergere
  16. Cu siguranta foarte buna, la cat de bine arata!!! Pupicei!

    RăspundeţiȘtergere
  17. ah, ce idee frumoasa! mi-ai dat tema sa ma gandesc la tot felul de umpluturi :) Merci de reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  18. Diamar, ma bucur tare mult ca-ti place, pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Danutza, ma bucur mult ca-ti place! Pup

    RăspundeţiȘtergere
  20. Adina, ma bucur ca te-am surprins :) Multumesc, la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Irina, multumesc!
    Maya, multumesc!
    Angelica, ma bucur ca-ti place reteta mea, multumesc de urari! Pup
    Dorina, multumesc!!
    Lavi, ma bucur ca-ti place!
    Cristina, multumesc!!
    Rita, da, am avut o vacanta reusita si ff relaxanta! Te pup si eu
    Sara ma bucur ca-ti place, o saptamana frumoasa si tie!
    Carol, ma bucur ca-ti place! Pup
    Maria, multumesc, pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  22. Alinutzika, multumesc frumos!
    Simo, normal ca una (si nu numai) este pentru tine! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  23. Laura draga, multumesc frumos pentru intampinare! A fost o vacanta frumoasa, dar ma bucur ca acum sunt alaturi de voi. Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  24. Adela, ma bucur ca-ti place reteta mea, dar ma bucur ca si tu traiesti aceleasi sentimente pentru marea egee...e minunata! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  25. Adela, ma bucur mult ca-ti place! Pup
    Corina, abia astept sa vad ce umplutura o sa-i faci tu! ;) Pup

    RăspundeţiȘtergere
  26. O rulada aperitiv foarte buna si desigur cu multa imaginatie umplutura poate varia! Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  27. Claudia, multumesc, cu siguranta se pot face o multime de umpluturi delicioase! Pup si eu

    RăspundeţiȘtergere
  28. Un aperitiv minunat! A mai ramas o feliuta si pt mine?

    RăspundeţiȘtergere
  29. Puteti adauga chimen in compozitia de rulada, ii da o savoare deosebita!

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More