Powered by Edgy Facts - Widget

8 octombrie 2012

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake

Stiu ca la prima vedere numele suna extrem de incarcat si ultra mega-calorios. Nu am de gand sa spun ca nu ingrasa :P, dar nici nu este o combinatie de speriat. Totul depinde de cum jonglam cu ingredientele, si cat zahar si grasime vrem sa adaugam in plus. Iar in final o sa rezulte un tort minunat, ce merita savurat la maxim cu fiecare inghititura.

Triple Chocolate CheeseCake

Este un tort spectaculos, cu siguranta musafirii vor fi impresionati, asta in caz ca va hotarati sa-l impartiti cu cineva, dar va spun eu ca merita sa faceti asta, o sa va trezitti cu o gramada de laude.

Ce mai trebuie sa va spun la inceput este ca desi pare o lista lunga si complicata de ingrediente, nu este un tort greu de facut. Daca avem pregatite toate ingredientele din timp, treaba o sa mearga struna si intr-o ora este gata. Bun, sa trecem la treaba!

Triple Chocolate CheeseCake

Crusta
350 gr biscuiti integrali
150 gr unt
3 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri lapte
1 lingurita scortisoara

Caramel
200 gr zahar
4 lg apa
1 lingurita sare
70 gr unt
70 ml smantana grasa
50 gr alune
50 gr arahide

Ciocolata strat 1
80 gr ciocolata neagra > 70% cacao
1 lingura ulei
1 lingura lapte

Crema branza
300 gr branza de vaci
100 gr smantana
100 gr ciocolata alba de buna calitate
150 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina granule

Ciocolata strat 2
100 gr ciocolata neagra > 70% cacao
2 linguri lapte
1 lingura ulei

Decor
100 ml smantana pt frisca
1/2 lingurita zahar
bomboane toffifee


Triple Chocolate CheeseCake

Hmm, cu ce incepem? Cu caramelul as zice eu. Punem intr-o tigaie teflonata (un wok ar fi ideal, dar merge si una normala) zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn., Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam sarea, apoi smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si alunele sarate si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Trecem repede la crusta. Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si lingurita de scortisoara si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Adaugam si cele doua linguri de laptele. Dupa preferinta se poate adauga mai mult, pentru a putea 'modela' crusta mai usor.

Tapetam fundul unei tavi detasabile - 21cm diametru - cu hartie de copt. Punem compozitia de biscutii, o distribuim uniform pe fundul tavii si pe pereti pana sus. Presam bine biscuitii cu fundul unui pahar, apoi o dam la rece pentru 10 minute (eu am pus direct in congelator pentru o racire mai rapida si mai intensa). Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.

Triple Chocolate CheeseCake

Pregatim primul strat de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele, adaugam lingura de ulei si de lapte, si le topim la bain-marie sau la microunde. Eu am ales varianta mai usoara, microundele. Turnam ciocolata peste caramel si introducem din nou tava la frigider.

Pentru crema de branza, incepem cu ciocolata alba, care am o topim la bain-marie de data aceasta, fiind mai sensibila si sa nu riscam sa o ardem/prajim. Lasam ciocolata topita deoparte si punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece, 4-5 sa fi fost la numar.

Mixam branza cu smantana in blender pana devin o pasta fina. In loc de branza si smantana puteti folosi si crema de branza gata cumparata din magazin, dar eu am vrut sa fie mai 'bio' si am folosit produse luate din piata, dar sa stiti ca am obtinut o minunata crema de branza, fina si pufoasa (in final). Scoatem crema de branza din blender sau din cutie si trecem la mixer. Adaugam treptat ciocolata topita. Dam mixerul la viteza mai mica si incorporam si gelatina hidratata.

Triple Chocolate CheeseCake

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita de zahar vanilat, apoi o incorporam cu miscari de sus in jos in crema de branza. Turnam crema de branza peste glazura de ciocolata si dam tortul la congelator de aceasta data.

Preparam glazura 2 identic cu prima glazura, eu tot la microunde ca sa respect partea cu identic, si o lasam la racorit 15-20 minute. Cand crema de branza este suficient de intarita, turnam glazura de ciocolata, nivelam frumos si din nou introducem tortul la frigider. Cred ca v-ati dat seama cat de esentiale sunt frigiderul si congelatorul pentru prepararea acestui tort, la final o sa ajungem sa le multumim lor pentru reusita :P

Ce a mai ramas de facut? De cumparata o cutie mica de bomboane tofifee :))), in caz ca n-ati primit-o cadou de la cineva :P si....de mixat bat smantana pentru frisca cu putin zahar vanilat.

Cand e intarita bine glazura de ciocolata ornam cu moate de frisca, iar in varful fiecarui mot punem cate o bomboana toffifee, iar efectul vizual va fi maxim!!

Cred ca v-am ametit cu procesul de preparare...dar repet nu e complicat, mai anevoioasa e partea cu scosul de la/bagatul la rece. Atata tot!!

Enjoy!

Sursa: Taste.com.au

LATER EDIT (si asta pentru ca nu stiam care e tema de luna aceasta ) Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie octombrie 2012, gazduita luna aceasta de Mihai Lambru. Acest proiect a fost inceput de Mihaela - care ma uimeste mereu cu talentul ei - iar acum a  ajuns la editie aniversara.

Triple Chocolate CheeseCake

Triple Chocolate CheeseCake

66 de comentarii:

  1. Wow!Arata senzational si cred ca e divin ca si gust!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Arata senzational! Imi place foarte mult scortisoara si ma bucur ca ai folosit-o la blat. Iar caramelul, mmm, iubirea mea de-o viata. Felicitari si sa ai o saptamana frumoasa.

    RăspundeţiȘtergere
  3. Oooo Daaaaa!Ce bunatate.....arata foarte foarte delicios!!! hugs

    RăspundeţiȘtergere
  4. :) Migalos dar atit de gustos ca merita sa iti pierzi vremea in bucatarie. Draga mea, e o opera de arta. Felicitari! Iar caramelul din compozitie e bestial.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Cat de imbietor arata! Tare mult mi-ar placea sa ma delectez cu o portie :))
    O saptamana reusita!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Arata demential. Nu am mai intrat de mult pe blogul tau dar m-ai surprins fffffff placut cu schimabrile. Felicitari.
    Nu mi-ar strica o felicuta cat de mica din tortul tau.
    Pup si spor in toate.

    RăspundeţiȘtergere
  7. M-ai omorat deja de luni!:)
    Ce sa mai zic de frumusetea asta!
    SUPER!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Superb,,,,,,,ce mai,si gustos rau,,,,as papa o feliuta,,,puppp!!!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Miam, miam, miaaaaaam! M-am ingrasat putin numai imaginandu-mi gustul! :)

    RăspundeţiȘtergere
  10. Vai de mine, ce ai facut aici! Caramel, ciocolata, crema de branza si alune, m-ai termunat! Foarte bun!!!

    RăspundeţiȘtergere
  11. O bucatica miiiica tot as aservi si eu.Arata super bine.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Nici nu stiu ce cuvant sa folosesc :P
    Este mai mult decat spectaculos! Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  13. !Arata splendid,felicitari!Trebuie sa-ncerc si eu minunatia asta!Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  14. Mama, ce bunaciune ciocolatoasa... Doar uitindu-ma la poze si inghitind in sec, am acumulat doua kg la cele pe care cu greu le port... Daca as avea o feliuta adevarata in fata ochilor, sigur n-as rezista sa ma uit la ea... Pupici !!!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Am murit de pofta langa ecran...si ce arome imbietoare... cel mai spectaculos tort ...vreau si eu unul la fel, pe sambata daca se poate ???

    RăspundeţiȘtergere
  16. Omg!!! Minunat! Cred ca e foarte gustos!!

    RăspundeţiȘtergere
  17. buna,am avut placerea ca o prietena sa imi arate aceast tort minunat si vreau sa il incerc si eu.O sa imi fie cam greu sa gasese toffefie aici unde sunt dar....ma descurc eu.As avea doar o nedumerire,caramelul il lasi la racit de tot sau doar putin?Si alta intrebare smantana din caramel e cea acra?Multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  18. Senzational e putin spus... cred ca nu mai accesez blog-ul tau o perioada... ma ingras numai privind! O saptamana frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Cat imi doresc sa ajunga si la mine o feliuta :)
    Felicitari :-*

    RăspundeţiȘtergere
  20. Paula, ai facut o deliciosenie! un desert excelent pentru care te felicit :) te pup cu drag

    RăspundeţiȘtergere
  21. Wow cat de bine arata in sectiune!Feliciari pentru aceasta super prezentare!

    RăspundeţiȘtergere
  22. EXCEPTIONAL!!!!!
    Din toate punctele de vedere EXCEPTIONAL!
    Felicitari Paula draga,un tort de nota 11+!

    RăspundeţiȘtergere
  23. Wow! Arata fabulos! Ma ia cu lesin cand ma gandesc la cat de delicios este!
    Hugs

    RăspundeţiȘtergere
  24. Un tort foarte elegant, felicitari! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  25. Va multumesc frumos pentru apecieri si pentru cuvntele frumoase. Ma bucur mult ca va place tortul meu si..pupicei la toata lumea!!!

    RăspundeţiȘtergere
  26. Anonim, ma bucur mult ca-ti place tortul meu. Toffifee a doar pentru decor, cu siguranta merge si fara, poi inlocui cu alune. Caramelul l-am lasat putin la racorit, apoi l-am turnat peste blat si directia frigider - acolo s-a racit el de tot. Smantana folosita e pentru gatit, dar e bine sa fie proaspata. Sper ca am fost de folos, si astept impresii!

    RăspundeţiȘtergere
  27. Arata ge-ni-al! Imi place prezentarea si sunt convinsa ca e delicios. Abia astept sa am ocazia sa-l "testez". :P

    RăspundeţiȘtergere
  28. E super-mega-ultra delicioasa!! Arata minunat!! Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  29. Chiar nu are rost sa te laud si eu, dar atat pot sa iti zic: ai ales cu multa intelepciune numele blogului si cu fiecare reteta (in mod special deserturile) poti concura cu orice cofetar "inrait". Bravo!

    RăspundeţiȘtergere
  30. Yammy ce deliciu!!! Deja salivez, o sa ma gandesc la el toata ziua...Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  31. Nebunie de tort...nebunie de arome...

    RăspundeţiȘtergere
  32. nu se poate! nu cred ca exista asa ceva! :))))))
    minunat!!!

    RăspundeţiȘtergere
  33. Andreea draga, ma bucur tare mult ca-ti place! Chiar merita testat ;) Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  34. Adela, draga multumesc tare frumos! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  35. Claudia, cuvintele tale ma fac sa rosesc, multumesc frumos!! Mai am multe de invatat, dar ma bucur mult ca iti place munca mea. Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  36. Cristina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  37. Gaby, nici eu nu credeam pana nu l-am facut :))) Pup cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  38. wauuu, cu Toffifeeeeee, preferatele mele!!! maine imi cumpar si eu!! si trec pe lista tortul, m-a innebunit felia aia!! felicitari!!!

    RăspundeţiȘtergere
  39. Waaaw ce tort spectaculor! Abia acum te-am descoperit dar ma bucur. :)

    RăspundeţiȘtergere
  40. Sincer nu prea am cuvinte sa zic prea multe pentru ca e prea minunat.Te felicit!

    RăspundeţiȘtergere
  41. Liana draga, ma bucur mult ca-ti place! Mie mi-a venit ideea cu toffifee dupa ce am primit cadou o cutie :P Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  42. Cristina, ma bucur mult ca-ti place, si ma bucur ca te-am descoperit si eu pe tine!

    RăspundeţiȘtergere
  43. Vai vai vai cat de bine arata! Superb!

    RăspundeţiȘtergere
  44. oauuuuuu ce bine arataaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  45. Ai niste retete delicioase si niste fotogafii superbe!!!

    RăspundeţiȘtergere
  46. Minunat arata, fix pe gustul meu <3

    Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  47. Arata demential...ciocolata...caramel...oauu..sunt preferatele mele.Daca nu as fi la dieta m-as apuca sa-l fac acum!Tin sa te felicit pentru retetele minunate pe care le postezi,sunt o adevarata arta !

    RăspundeţiȘtergere
  48. superrr tortul!!!arata nemaipomenit si e si foarte delicios!!!! nota 20!

    RăspundeţiȘtergere
  49. Ce facem cu cele 2 linguri de lapte pentru crusta??? Tu le prezinti doar la ingrediente pentru crusta dar l prepararea ei nu zici nimik, presupun ca se pun si ele, nu??!!
    P.S. Din asta reiese ca toti ce au com nu au facut reteta ;)))), ca altfel observau :P.

    RăspundeţiȘtergere
  50. Anonim, imi pare rau ca nu e fooooarte evident ce se face cu laptele din lista ingredientelor pentru crusta. Datorita acestui fapt, iti spun eu ca se adauga in acelasi moment cu untul, sau dupa...sau cum preferi, ideea e sa fie maruntiti biscuitii. Am corectat si in reteta.
    Cat despre cei care au comentat, sa stii ca au fost si care au facut reteta, dar nu s-au legat de greselile omenesti pe care le poate face oricine :)
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  51. Arata demential! Trebuie sa-l fac si eu, apoi revin cu impresii.

    RăspundeţiȘtergere
  52. Chiar acum am terminat de facut aceasta minunatie.Este intradevar foarte bun.Felicitari pentru reteta.O trec la favorite.

    RăspundeţiȘtergere
  53. Este demential tortul si asa cum spun eu .... nu e prea greu de facut, asa ca l-am facut .... a fost savurat si cerut chiar un bis !

    ps.am vazut laptele dar mi-am dat seama ce trebuie facut cu el ....deci simplu .

    O zi buna !

    RăspundeţiȘtergere
  54. Arata delicios!! Am sa-l fac si eu sa vad cum iese si apoi am sa scriu pe blog.
    In orice caz aveti niste retete extraordinare. Felicitari

    RăspundeţiȘtergere
  55. buna,
    am facut si eu aceasta reteta sau cel putin am incercat sa o fac,insa nu prea mi-a iesit. caramelul nu mi s-a intarit,crema de branza la fel a ramas prea moale desi a stat toata noaptea la frigider tortul. in plus a fost greu de taiat datorita crustei de biscuiti tare,a ultimului strat de ciocolata si a cremei moale. gustul in schimb a fost f bun,pacat ca in farfurie felia nu arata nici pe departe ca la tine.......:(

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Imi pare chiar rau ca nu a iesit tortul cum ar fi trebuit.
      Despre caramel nu stiu ce sa zic, chiar ar fi trebuit sa iasa destul de tare. Incearca sa folosesti un unt gras si o smantana mai grasa (de tara, sau chiar smantana pentru frisca) pentru a se intari mai bine.
      La crema e bine sa folosesti ingrediente de calitate, in special ciocolata alba pentru a se putea intari mai frumos. Sau incearca sa pui 5-6 gr de gelatina data viitoare. Crema de branza nu trebuie sa fie lichida, si smantana pentru frisca trebuie batuta bat.
      Pentru a putea taia tortul frumos e necesar sa folosesti un cutit introdus in apa fierbinte si apoi sters bine cu un servetel. Poate iese mai bine data viitoare. Mult spor!

      Ștergere
  56. Oare as putea sa fac crusta si din biscuiti oreo?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca se poate face din biscuiti oreo insa atunci va trebui sa reduci cantitatea de unt. Eventual il adaugi treptat si te opresti cand compozitia are consistenta dorita.

      Ștergere
  57. Intr-adevar foarte frumos si bun, mai putin caramelul ... nu mi se pare o idee buna sa adaugi o lingurita de sare (se simte gustul), poate cel mult un praf de sare .... iar la crema de branza eu am adaugat un pic mai mult zahar pudra vanilat (150 gr)
    In rest, complimente
    aici este cel facut de mine
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=846626875367320&set=pcb.846626898700651&type=1&theater

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More