Powered by Edgy Facts - Widget

26 noiembrie 2012

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

O noua reteta din categoria dulciuri pentru copii, dar consumate cu succes si de parinti. Cam asa a fost si la noi, cand am facut reteta asta m-am gandit la juniorul meu, dar n-a fost singurul ce s-a bucurat de biscuitii astia grozavi facuti in casa. Ce mi-a placut cel mai tare si mai tare la ei este faptul ca au mere in compozitie, si uite asa putem sa le dam fructe micutilor fara ca ei sa stie :)

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

Ingrediente
150 gr unt
150 gr zahar brun
2 oua medii
1 lingurita esenta de vanilie
230 gr faina
80 gr fulgi de ovaz
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara
2 mere medii

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 15 min.

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana devine pufos. Adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si esenta de vanilie.

Faina o cernem impreuna cu sarea, scortisoara si bicarbonatul, apoi adaugam si fulgii de ovaz in cadrul ingredientelor uscate. 

Merele le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoare. Peste amestecul de oua si unt punem treptat faina mixand bine ca sa nu ramana cocoloase. Spre final eu am renuntat la mixer pentru ca era tot mai groasa compozitia, si am luat o lingura pe post de obiect pentru mixat :D  

Dupa ce am incorporat toata faina adaugam si merele scurse bine de zeama si omogenizam.

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

Preincalzim cuptorul la 170 de grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Din compozitia rezultata formam bilute cu mainile umede pe care le punem la distanta unele de altele in tava (aproximativ 3-4 cm intre ele), apoi le aplatizam usor. Punem tava pe treapta de sus a cuptorului si lasam biscuitii acolo pana incep sa-si schimbe culoarea, aproximativ 15-18 minute.

Au fost deliciosi!! Unii au fost savurati langa o cana de iaurt, unii langa o cana de lapte...iar altii langa o cana de cacao cu scortisoara. Voi ce varianta alegeti?

Enjoy!

Biscuiti cu mere, scortisoara si fulgi de ovaz

32 de comentarii:

  1. Sunt grozav de frumosi,si desigur gustosi!Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Eu aleg toate variantele, dar imi place si varianta de rontaiala, fara nimic altceva. Adica buni oricum :)!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce bunatate de biscuiti.Cred ca au o aroma deosebita!

    RăspundeţiȘtergere
  4. O combinatie de ingrediente fix pe gustul meu.
    Pup,pup,pup!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Chiar nu am facut biscuiti cu mere si ma incanta ideea,pentru sarbatori!:)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ce pofta mi-ai facut... Fur cativa ptr maine dim.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Tot zic că o sa fac și eu cândva biscuiți, dar nu știu când. Ai tăi sunt fenomenali. Eu aș servi acești biscuiți la micul dejun, lângă ceașca de cafea.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Ce-ar fi mers langa cafeluta mea... Pupici

    RăspundeţiȘtergere
  9. Trebuie neaparat sa fac si eu saptamina asta biscuiti, poate miine... Ai tai arata minunat, iau vreo doi ca sa-i servesc cu cafeaua de la ora asta... Pupici si o zi minunata sa ai !

    RăspundeţiȘtergere
  10. Am venit si eu la un "buscuite" delicios! Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Miroase a sarbatoare!Vai de dieta mea :)).Eu déjà ma gindesc la ciocolata de casa:).pup.xoxo

    RăspundeţiȘtergere
  12. Biscuiti cu aroma de sarbatori :) Ii adoor :x

    RăspundeţiȘtergere
  13. Vad ca am fost in trend cu biscuitii mei cu fulgi de ovaz :D
    Tare frumosi si ai tai. Felicitari!!

    RăspundeţiȘtergere
  14. Iau si eu o punga de biscuiti, ca ne plac sa-i rontaim de dimineata pana seara. puup

    RăspundeţiȘtergere
  15. Abia astept sa am apuc si eu de copt biscuitei !!! <3

    RăspundeţiȘtergere
  16. Ne plac si noua!Frumos blog ai aici,bravo!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Uite ca biscuiti cu mere nu am facut. Buna idee!

    RăspundeţiȘtergere
  18. Che buoni i tuoi biscotti, perfetti per la colazione e per il the del pomeriggio. Buona serata Daniela.

    RăspundeţiȘtergere
  19. buni mere cu scortisoara combiatia cea mai placuta,vreau sa-i incerc

    RăspundeţiȘtergere
  20. Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Va pup si va doresc o zi mununata!

    RăspundeţiȘtergere
  21. Mmm tare buni..Sa ii lasi la Mosu' pentru diseara:)

    RăspundeţiȘtergere
  22. Mie nu mi-au iesit cine stie ce ... Foarte lipicios aluatul (desi am stors bine merele rase, si aluatul a stat la frigider 1h inainte sa-l fac bilute). Iar copti, mi s-au parut fainosi, grosi, si nu asa gustosi si aromati cum ma asteptam (marul si scortisoara nici nu se simt, numai faina o simt :(
    Florina

    RăspundeţiȘtergere
  23. Florina, imi pare rau ca nu au iesit biscuitii :( Eu nu am lasat compozitia deloc la frigider, am format biscuitii imediat dupa ce am terminat-o. Apoi..merele intr-adevar nu se simt foarte tare, depinde si cat sunt de aromate, eu am folosit golden. Scortisoara s-a simtit bine la biscuitii mei, noua oricum nu ne place gustul puternic de scortisoara, deci cat s-a simtit a fost numai bine pentru noi...dar ea se mai poate ajusta in functie de preferinte :) Si aluatul e intr-adevar lipicios, de aceea am si precizat ca se formeaza biscuitii cu mainile umede. Chiar imi pare rau ca nu au iesit bine, noua ne-au placut tare mult biscuitii astia.

    RăspundeţiȘtergere
  24. Nu-i nimic Paula, o sa mai incerc alte retete :)
    Sarbatori Frumoasa!
    Florina

    RăspundeţiȘtergere
  25. fulgi de ovaz la pret bun gasiti aici:
    http://ameplant.ro/produs.php?id=584

    RăspundeţiȘtergere
  26. Super biscuitii! Noi am pus mai multa scortisoara si dispar toti pana scot alta tava...

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More