Powered by Edgy Facts - Widget

3 aprilie 2013

Cornulete fragede cu nuca de post

Zilele trecute mi s-a facut o pofta maaaaaare de cornulete. Numai cornulete visam (in copilarie erau dulciurile mele preferate, mai ales cele cu nuca) si nici macar o prajitura cu ciocolata nu era multumitoare, lucru destul de ciudat pentru mine :D. Si uite asa, nu am avut de ales si mi-am facut cornulete, sic!....si inca de post, ca sa fie toata lumea impacata. Sunt atat de bune, ca nu ar zice nimeni ca sunt de post, pe cuvant.

Cornulete fragede cu nuca de post

Cornulete
180 gr margarina/unt de cocos
100 gr zahar pudra
100 ml lapte de soia/cocos
12 gr drojdie proaspata
1 plic zahar vanilat
500-550 gr faina
1 praf de sare
1 lingurita pudra de portocale

Umplutura
150 gr nuca macinata
4 linguri cu varf gem de prune
150-200 gr rahat

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min

Cornulete fragede cu nuca de post

Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute.
Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine ca o crema. Punem faina, praful de sare, pudra de portocale si apoi turnam laptele cu drojdia. framantam un aluat elastic, omogen care sa nu fie lipicios. Dupa caz se mai poate adauga faina (incepeti cu 50 grame, si daca mai este nevoie adaugati pe urma) sau lapte de soia.

Lasam aluatul sa stea jumatate de ora la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.
Pentru umplutura e foarte simplu. Rahatul il taiem bastonase mici si subtiri, sau cubulete. Nuca macinata o amestecam cu gemul de prune pana cand obtinem o compozitie omogena.


Impartim aluatul in 6 parti egale. Fiecare bucata o intindem sub forma unui cerc, pe care il taiem in 8 triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi, apoi incepem sa rulam pornind dinspre baza inspre varf. Asezam cornuletele in tava, lasand putin spatiu intre ele. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat. Puteti sa faceti cornuletele si mai mari, dar mie mi-au placut asa mai micute :). Au iesit doua tavi de cornulete.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Cand este incins introducem tava cu cornuletele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora, sau pana cand se rumenesc usor deasupra. Le scoatem din cuptor, le mai lasam 1-2 minute in tava apoi le tavalim prin zahar pudra din abundenta. 

Cornulete fragede cu nuca de post

Cornuletele pot fi pastrate intr-un vas inchis ermetic pentru mai multe zile. Sunt foarte fragede si aromate...eu nu m-am putut abtine si le-am gustat asa fierbinti :D Un deliciu! Daca va plac cornuletele...sigur o sa va placa si reteta mea.

Enjoy!

Cornulete fragede cu nuca de post

30 de comentarii:

  1. Sunt si preferatele mele,arata asa de bine,incat nu ma pot abtine sa nu ma servesc cu unul!!!pupp!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nu pot sa zic decat ca le ador si as manca zilnic.Bravo!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Oau, ce bine arată! Acum mi-ai făcut şi mie poftă :p

    RăspundeţiȘtergere
  4. superbe cornuletele tale mi-ai facut o pofta si eu o sa fac reteta ta :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Chiar ti-au iesit minunat. Lapte de cocos unde ai gasit?

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cornuletele astea sunt tare pe placul meu , si mie imi placeau mult si in copilarie. Mai ales cu nuca .

    RăspundeţiȘtergere
  7. Ce bune sunt cornuletele cu nuca! Imi amintesc de colpilarie. Pupici.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Cand privesc cornuletele tale ma gandesc la Craciunul copilariei mele; tale frumoase ti-au iesit! sper ca nu te superi daca iau si eu unul

    RăspundeţiȘtergere
  9. ... sa scriu si eu aici, totusi.Deci, eu am doua mari pasiuni culinare la capitolul dulciuri:cornuletele si torturile.Asa ca aici pe teritoriul tau draga mea Paula, e de mine.Thank you sweety!
    aurelia

    RăspundeţiȘtergere
  10. ma inscriu la 3 cornulete! mai ai? :D

    RăspundeţiȘtergere
  11. toata copilaria am urat cornuletele cu nuca, pana am crescut si am invatat sa le apreciez la valoarea lor. sunt foarte frumoase ale tale. Te pup

    RăspundeţiȘtergere
  12. Minunate cornuletele. Niciodata nu refuz asa ceva!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Superbe, le-as manca prin ecran!
    Mai ca as face si eu o portie in weekend :) Ai folosit lapte de cocos sau de soia?

    RăspundeţiȘtergere
  14. Eu am niste laptic de susan... oare merge?

    RăspundeţiȘtergere
  15. O daaaaa nu am facut de un veac!! Am sa fur si eu vreo doua!! Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  16. Super frumoase, super aromate...merita incercate. Sincer si eu visez de ceva timp la cornulete, am o reteta si cind caut altceva dau mereu de ea. Au inceput sa ma bantuie, acum si tu vii la fel sa ma bantui...deci musai sa fac si eu cat de curand. Pupici, Nico

    RăspundeţiȘtergere
  17. Foarte bune trebuie sa fie! Eu mi-am satisfacut pofta duminica trecuta cu cornuletele mamei.

    RăspundeţiȘtergere
  18. Mi-ai facut o pofta nebuna de cornulete!!!!Delicios! Hugs

    RăspundeţiȘtergere
  19. Cornuletele inca sunt desertul meu favorit iar ale tale arata incredibil!! Mi-ar placea sa le incerc :)

    Te invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet

    RăspundeţiȘtergere
  20. Doamne ce pofta mi-ai facut!!! Nu am facut de mult, asa ca iti imaginezi ce simt acum...

    RăspundeţiȘtergere
  21. Mai mult ca perfecte cornuletele tale.Am vazut und de cocos si cornuletele tale cu iz de cocos ma indeamna sa incerc!

    RăspundeţiȘtergere
  22. asa imi place........cu multa nuca..........sa stii ca papilele mele gustative au luat-o razna.....hihihi.
    pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  23. Va multumesc mult pentru vizita si pentru comentariile frumoase! Va pup cu drag!

    RăspundeţiȘtergere
  24. Frumoase! Si eu ador cornuletele de post si mi-am facut pofta cu cateva de la tine!

    RăspundeţiȘtergere
  25. Ador cornuletele, arata apetisant.

    RăspundeţiȘtergere
  26. Chiar ma gandeam la niste cornulete . O sa incerc si eu varianta ta de post caci arata foarte bine .

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Distribuiti

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More